Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Είσοδος Χρήστη

Food Safety Conference 2017


Το θέμα της ασφάλειας τροφίμων εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, τόσο από τεχνική όσο και από κανονιστική άποψη. Οι νέοι κανονισμοί για την ασφάλεια των τροφίμων αλλά και οι ημερομηνίες συμμόρφωσης προς αυτές έχουν σαφώς τεράστιο αντίκτυπο για πολλές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις τροφίμων γνωρίζουν καλά ότι η επιβίωση και η επιτυχία τους εξαρτάται άμεσα από το αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών τους για εξασφάλιση και διατήρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τα προϊόντα τους.

Οι προσδοκίες των καταναλωτών για ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα & ποτά παραμένουν υψηλές. H εξασφάλιση της συστηματικής και αποτελεσματικής διαχείρισης της ασφάλειας Τροφίμων & Ποτών από τον παραγωγό, τη βιομηχανία τροφίμων, τον έμπορο μέχρι το πιάτο, αποτελεί παράγοντα υψίστης σημασίας για τη προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Το Plant προσκαλεί διεθνείς experts, εμπειρογνώμονες, στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων, επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας και της διαχείρισης ποιότητας των τροφίμων, ερευνητές και στελέχη θεσμικών φορέων, να είναι ομιλητές στο συνέδριο, ώστε με τον πιο «χειροπιαστό» και άμεσο τρόπο να:

 • βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών να πλοηγηθούν με την ύψιστη ασφάλεια στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά τροφίμων & ποτών,
 • κατανοήσουν, αντιμετωπίσουν και ελέγξουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Θεματολογία

Το συνέδριο είναι προσανατολισμένο στην ανάδειξη τάσεων και εξελίξεων στον χώρο τροφίμων και ποτών, μέσα από την παρουσίαση καλών πρακτικών και καινοτόμων τεχνολογιών ή λύσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στους άξονες ασφάλειας, ποιότητας, αυθεντικότητας και ιχνηλασιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιους απευθύνεται

Με βάση το μεγάλο ενδιαφέρον που προέκυψε από τις προηγούμενες διοργανώσεις, το φετινό συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 200 στελέχη του ευρύτερου χώρου της βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως:

 • Τεχνικοί Διευθυντές, Διευθυντές εργοστασίων και παραγωγής
 • Διευθυντές Διασφάλισης Ποιότητας
 • Τεχνολόγοι τροφίμων
 • Διανομείς, Χονδρέμποροι και έμποροι λιανικής
 • Στελέχη R&D
 • Αλυσίδες Εστίασης
 • Προμηθευτές πρώτων υλών και διανομείς
 • Φορείς πιστοποίησης
 • Eπιχειρηματίες αγρότες, κτηνοτρόφοι, ιχθυοκαλλιεργητές κ.λπ.
 • Παραγωγοί Τροφίμων και Υλικών σε επαφή με Τρόφιμα
 • Προμηθευτές πρώτων υλών

Γιατί να συμμετέχετε

Το συνέδριο αποτελεί την πιο δυναμική συνάντηση για την ασφάλεια τροφίμων και ποτών, με συνακόλουθα οφέλη την ανάπτυξη τεχνογνωσίας, τη στοχευμένη ενημέρωση και την ενίσχυση της δικτύωσης των ενδιαφερόμενων μερών. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να:

 • Κατατοπιστούν σε σχέση με τις νέες τάσεις του Food Safety.
 • Γνωρίσουν πετυχημένες στρατηγικές για αποτελεσματική διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων & ποτών από κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς.
 • Συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις με ειδήμονες του χώρου.
 • Ενημερωθούν για νέα διαθέσιμα εργαλεία, προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να υποστηρίξουν και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του έργου τους.
 • Συμμετάσχουν σε προγραμματισμένα “one to one sessions” με τους ομιλητές.
 • Αξιοποιήσουν το αποτελεσματικό networking που διασφαλίζεται από τη σημαντική παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων μερών, από τον προμηθευτή λύσεων & υπηρεσιών στον τελικό χρήστη.

Ομιλητές

Keynote Speaker Frederic Aymes Frederic Aymes has been working for Nestle over the past 19 years in various fields covering R&D for chilled dairy products and probiotics, analytical testing, quality and regulatory management, for several businesses in France, Singapore, Middle East before joining Nestle South East Europe and Adriatics based in Athens.
Keynote Speaker Paul Brereton Paul Brereton is Head of Agri-food Research at Fera based in York, UK. A senior scientist working at science-policy interface, he has over 30 years’ experience of applied research in the area of food safety and quality. As well as leading numerous national activities, Paul has co-ordinated two of the world’s largest research projects in the area of food authenticity and traceability: the €20M TRACE project (tracing the origin of food) and currently FOODINTEGRITY a €12M EU that aims to address, at a European level, many of the gaps identified during the recent horsemeat incident.
Keynote Speaker Dr. Zoltan Syposs Dr. Zoltan Syposs is currently a member of the CCHBC Group SC Senior Leadership Team and holds a strategic position as Group QSE and R&D Director, responsible for 28 country operations. In 2010 he was nominated as the Head of the CCHBC Juice Technical Council.
Keynote Speaker Christine Weiker Christine Weiker is Secretary General of the European Cold Storage and Logistics Association (ECSLA) in Brussels. Before she joined ECSLA, Christine started her professional career advising a Member of the European Parliament on environmental and food safety issues and, following that, was a policy advisor with the European Association for small and medium sized enterprises (UEAPME).
Ιωάννα Αγγελοπούλου Η Ιωάννα Αγγελοπούλου είναι Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας στην Εταιρεία Eurocatering A.E. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο χώρο των Τροφίμων, σε Τμήμα R&D Flavors και στους τομείς των: Γαλακτοκομικών, Πουλερικών, Ψαριών, Catering και στην Ανάπτυξη και Επιθεώρηση Συστημάτων Υγιεινής και ασφάλειας Τροφίμων, ως Υπεύθυνη Ποιότητας και ως Εκπαιδεύτρια.
Μαρία Γκουραμάνη H Μαρία Γκουραμάνη είναι Τεχνολόγος Τροφίμων και Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας στην Διαμαντής Μασούτης ΑΕ τα τελευταία 17 χρόνια. Επιβλέπει στην ανάπτυξη σχεδιασμό και εγκατάσταση συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ασφάλειας Προσωπικού.
Διονύσης Γρηγορόπουλος O Διονύσης Γρηγορόπουλος διαθέτει 20ετή εμπειρία σε θέματα Οργάνωσης και διοίκησης αλυσίδων εφοδιασμού, πληροφορικής, πωλήσεων και Management. Διετέλεσε το 2004 Project Manager για την εγκατάσταση τηλεματικού εξοπλισμού και διαχείρισης 5.000 οχημάτων για την Ολυμπιάδα του 2004. Τον Ιανουάριο του 2015 έλαβε την Θέση Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο στην ένωση Βιομηχανίας Ψύχους & Logistics.
Χρήστος Καραϊσαρίδης Ο Χρήστος Καραϊσαρίδης είναι Διευθυντής Logistics στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Είναι πιστοποιημένος Project Management Professional και πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως European Logistics Manager από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό European Logistics Association (ELA)
Κλαίρη Καραχάλιου Η Κλαίρη Καραχάλιου είναι Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου και Προμηθειών πρώτων υλών οσπρίων στην 3αλφα και επιβλέπων γεωπόνος στην ομάδα παραγωγών 3αλφα που εφαρμόζει σύστημα ποιότητας AGRO 2.1- 2.2. Είναι επίσης Επιστημονικός Υπεύθυνος του ερευνητικού έργου Γεωγραφικό Αποτύπωμα Οσπρίων με στόχο την πιστοποίηση της προέλευσης των οσπρίων και της αυθεντικότητάς τους.
Θανάσης Κερασιώτης Ο Θανάσης Κερασιώτης είναι Διευθυντής Παραγωγής Εργοστασίου στη ΓΑΙΑ Τρόφιμα ΑΒΕΕ από το 2006, με πολυετή εμπειρία στα θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χημικών Ελαιολάδου καθώς και της επιτροπής Τ.Ε.Ε ΑΙΤ/ΝΙΑΣ σε θέματα περιβάλλοντος.
Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος Ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος μεταξύ άλλων, διευθύνει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας. Από αυτή τη θέση συμμετέχει ενεργά στην επιλογή, την αξιολόγηση και τη διασφάλιση της ποιότητας όλων των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων όλων των καφέδων, που βρίσκονται στα 383 καταστήματα της Coffee Island σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Καναδά.
Άννα Λεκατσά Η Άννα Λεκατσά είναι Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου στη Γρηγόρης Μικρογεύματα ΑΒΕΕ. Έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων, και κυρίως στην μαζική εστίαση. Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Υγιεινής και Ποιότητας σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφοδοσίας αεροσκαφών, αλλά και ως Υπεύθυνη Διοίκησης και Διασφάλισης Ποιότητας σε εταιρεία παραγωγής αυγοτάραχου και αλιπάστων προϊόντων.
Χρήστος Μουρτζιόπουλος Ο Χρήστος Μουρτζιόπουλος είναι Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας στη Μπαρμπα Στάθη Α.Ε. και έχει εργαστεί σε αντίστοιχες θέσεις στις εταιρείες S.C Johnson & son, Χατζόπουλος ΑΕ και Frigoglass. Είναι χημικός με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη χημεία και έχει εξειδίκευση στα υλικά συσκευασίας που προορίζονται για τρόφιμα και σε θέματα μεταποίησης & τυποποίησης υλικών συσκευασίας.
Καθηγητής Γιώργος Ι. Νυχάς Ο Γιώργος Νυχάς, είναι καθηγητής της Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην Μέλος της ΕFSA & Πρόεδρος στην Ο.Ε. «Food Safety» της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life».
Μαρία Παπαδάκη Η Μαρία Παπαδάκη συνεργάζεται με την Green Cola A.E σε θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων καθώς και σε θέματα Διασφάλισης Ποιότητας. Eίναι Χημικός Μηχανικός με μακροχρόνια εμπειρία στον σχεδιασμό την ανάπτυξη και την εγκατάσταση Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.
Βάσω Παπαδημητρίου Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα από το ρόλο της συμβάλλει στην επικοινωνία και συνεργασία του Συνδέσμου με τα θεσμικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους και τα όργανα της ΕΕ.
Απόστολος Πατσιάς Ο κ. Απόστολος Πατσιάς είναι υπεύθυνος Χημικού-Μικροβιολογικού Εργαστηρίου της “ΠΙΝΔΟΣ” Α.Π.Σ.Ι., τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι Βιολόγος, ΜSc Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων. Παράλληλα εργάζεται στο εξωτερικό, στη μεγαλύτερη στον κόσμο πολυεθνική εταιρία εκπαίδευσης στελεχών βιομηχανίας, “Haward Technology”.
Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς O Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς είναι Director, Standards & Solutions του GS1 Association Greece. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε πολυεθνικές και σε ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, συμμετέχοντας σε έργα ανάπτυξης μηχανημάτων και λογισμικού με εταιρείες όπως Samsung, Thales, BAE, GE, Carl Zeiss, Philips, κ.α.
Ιωάννης Σμαρνάκης Ο Ιωάννης Σμαρνάκης είναι τεχνολόγος τροφίμων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.) και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.)
Σπύρος Σολδάτος Ο Σπύρος Σολδάτος, εργάζεται ως διευθυντής της θερμοκηπιακής μονάδα της ΠΥΚ και διευθύνει όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων Today’s. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εδαφολογία. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν συστήματα διασφάλισης ποιότητας στον αγροτοδιατροφικό τομέα εφαρμόζοντας πολλά από τα πρωτόκολλα στις μονάδες που διεύθυνε.
Γιάννης Στοΐτσης O Γιάννης Στοΐτσης είναι ένας από τους ιδρυτές και ο CEO της FOODAKAI. Επίσης είναι εταίρος και ο Innovation Advisor της Agroknow. Έχει συντονίσει την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (FAO), η UNESCO, το Πανεπιστήμιο του Michigan και η Παγκόσμια Τράπεζα. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας που σχετίζονται με τη διαχείριση και την οργάνωση πληροφορίας στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων όπως το Database Working Group του Global Food Safety Partnership.
Νίκη Χατζοπούλου Η Νίκη Χατζοπούλου είναι Διευθύντρια Συστημάτων Ποιότητας και Προμηθευτών στα Εργοστάσια Γάλακτος Ταύρου και Χυμών Λαμίας. Είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Δημήτρης Χρήστου O Δημήτρης Χρήστου κατέχει τη θέση του Director, στο τμήμα Market Development στον Οργανισμό GS1 Association Greece. Διαθέτει πλούσια εμπειρία σε εμπορικές δραστηριότητες, τόσο ιδιωτικά όσο και ως διευθυντικό στέλεχος σε τμήματα πωλήσεων, τα τελευταία 25 χρόνια.