Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

To πρόγραμμα του συνεδρίου

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

08:30 - 09:00

Εγγραφές - πρωινός καφές

Εισαγωγή:
Κατερίνα Δρόσου, Δ/νση Σύνταξης Plant - Hotel & Restaurant, Boussias Communications

09.00-11.30 Food Integrity Drivers: Ποιότητα – Ασφάλεια - Αυθεντικότητα

"Διασφάλιση ποιότητας από το χωράφι μέχρι το ράφι"

Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων

"Food fraud as a preventive tool of food safety"

Νίκη Χατζοπούλου, Δ/τρια Συστημάτων Ποιότητας & Προμηθευτών Γάλακτος και Χυμών Δέλτα τρόφιμα, Vivartia

"Αυθεντικότητα των οσπρίων"

Κλαίρη Καραχάλιου, Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου και Προμηθειών πρώτων υλών οσπρίων, 3αλφα

Keynote Speaker

"Food Integrity"

Paul Brereton, Head of Agri-food Research, Fera Science

"Η κρίσιμη πληροφορία και τα στατιστικά που απαιτούνται σήμερα για τη διαχείριση του κινδύνου στα τρόφιμα απέχουν μόλις μερικά κλικ"

Γιάννης Στοΐτσης, CEO Foodakai

"Food Integrity as a Fact for Eurocatering S.A."

Ιωάννα Αγγελοπούλου, Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας, Eurocatering Α.Ε.

"Τεκμηριώνοντας την πλήρη απουσία νοθείας στα τρόφιμα (food integrity). Από τη θεωρία στην πράξη"

Χρήστος Μουρτζιόπουλος, Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας, Μπάρμπα Στάθης

Keynote Speaker

"Food Fraud Prevention"

Frederic Aymes, Quality Manager Southeastern Europe and Adriatic Region, Nestle

"Ενωσιακό Δίκτυο Επικοινωνίας για την Καταπολέμηση της Νοθείας στα Τρόφιμα"

Δρ. Μαργαρίτης Αυγέρης, Δ/νση Εργαστηριακών Ελέγχων, ΕΦΕΤ

Q&A

11:30 – 12:00

Διάλειμμα για καφέ

12.00 - 13.40 Eδραίωση της εμπιστοσύνης του καταναλωτή: Καλές πρακτικές - Προκλήσεις - Προοπτικές

"Βιομηχανία Τροφίμων & καταναλωτής: Η πολιτική και οι πρωτοβουλίες του ΣΕΒΤ"

Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια, ΣΕΒΤ

"Το όραμα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στον κλάδο των τροφίμων"

Καθηγητής Γ.-Ι. Νυχάς, Μέλος του Συμβουλίου Καθοδήγησης της Ελληνικής Τ.Π «Food for Life»

Keynote Speaker

"Food safety in the 21st century: trends and challenges"

Christine Weiker, Secretary General, European Cold Storage and Logistics Association

"Πρότυπα GS1: Απαραίτητο εργαλείο για την ασφάλεια τροφίμων"

Δημήτρης Χρήστου, Director, Market Development, GS1 Association Greece

Τάσεις και καινοτομίες στην ασφάλεια τροφίμων κατεψυγμένων προϊόντων
Round Table Discussion

Συμμετέχουν:

  • Christine Weiker, Secretary General, European Cold Storage and Logistics Association
  • Μαρία Γκουραμάνη, Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας, Διαμαντής Μασούτης ΑΕ
  • Χρήστος Καραϊσαρίδης, Διευθυντής Logistics, Διαμαντής Μασούτης ΑΕ
  • Χρήστος Μουρτζιόπουλος, Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας, Μπάρμπα Στάθης
  • Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director, Standards & Solutions, GS1 Association Greece

Συντονίζει:
Διονύσης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος, Cold Storage & Logistics Association for Greece & Cyprus

13.40 - 14.30

Διάλειμμα - Γεύμα

14.30 - 16.45 Η Αέναη Προσπάθεια για Ασφαλή και Ποιοτικά Τρόφιμα και η Διατήρηση της Εμπιστοσύνης της Αγοράς
Keynote Speaker

"How Coca –Cola HBC Shaping the Future of Food Safety"

Zoltan Syposs, Group QSE Director Coca –Cola HBC

"Μεταβλητές στην σχεδίαση ασφαλούς προϊόντος. Το παράδειγμα της υδροπονίας"

Σπύρος Σολδάτος, Διευθυντής Θερμοκηπιακής Μονάδας, Πρότυπες Υδροπονικές Καλλιέργειες Μεσολογγίου – Today’s

"GAEA’S Food Safety System"

Αθανάσιος Κερασιώτης, Διευθυντής Παραγωγής ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ

"Soft Drink Nutrition and Food Safety"

Μαρία Παπαδάκη, Σύμβουλος σχεδιασμού, ανάπτυξης προϊόντων και Διασφάλισης Ποιότητας, Green Cola A.E

"Ασφάλεια τροφίμων σε καθετοποιημένη πτηνοτροφική παραγωγή: Σύγχρονες και διαχρονικές τεχνολογίες – μελλοντικές προκλήσεις"

Απόστολος Πατσιάς, Υπεύθυνος Μικροβιολογικού-Χημικού Εργαστηρίου, Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ΠΙΝΔΟΣ

"Έλεγχος Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Δικτύου Franchise – HygieneAdvisorsCanCausePanic"

Άννα Λεκατσά, Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου, Γρηγόρης Μικρογεύματα

"Καφές, από τη φάρμα στο φλιτζάνι"

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, R&D Director Coffee Island

Q&A

16.45 - 16.50

Συμπεράσματα - Λήξη Εργασιών Συνεδρίου