Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 Domotel Kastri

To πρόγραμμα του συνεδρίου

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

08:15 - 08:45

Εγγραφές - πρωινός καφές

Καλωσόρισμα:
Κατερίνα Δρόσου, Δ/νση Σύνταξης Plant - Hotel & Restaurant, Boussias Communications

Εισαγωγική Τοποθέτηση:

"Ασφάλεια Τροφίμων, αξία αδιαπραγμάτευτη για την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων"

    Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων
09.00-11.00 Νομοθετικό Πλαίσιο, Αποτελεσματικά Συστήματα Ελέγχων Ασφάλειας Τροφίμων σε Κάθε Στάδιο της Παραγωγής και Ανάπτυξη Κουλτούρας Ασφάλειας των Τροφίμων στις Επιχειρήσεις.

"Εξελίξεις στη Γενική Νομοθεσία των Τροφίμων – Καν. 178/2002"

    Δρ Ειρήνη Τσιγαρίδα, Προϊσταμένη Δ/νσης Αξιολόγησης Επικινδυνότητας & Διατροφής, ΕΦΕΤ

"Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Αξίες, ελληνικότητα και ελληνοποιήσεις"

    Άγις Πιστιόλας, Μέλος ΔΣ, Agrino, Πρόεδρος, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

"Ανάπτυξη και βελτίωση κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων στις επιχειρήσεις"

    Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης, Προϊστάμενος Τμήματος Εργαστηρίων Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας, Διεύθυνση Εργαστηριακών Δομών, ΕΦΕΤ

"Διαχείριση μεταβλητών ποιότητας και ασφάλεια τροφίμων"

    Γιώργος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου, Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

"Ασφάλεια τροφίμων & νέες τάσεις"

    Ρόδιος Γαμβρός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

"Εγκαθίδρυση κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων στην βιομηχανία"

    Μανώλης Ρεπάνης, Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας-Έρευνας και Ανάπτυξης, Μέλισσα Κίκιζας Α.Β.Ε.Ε Τροφίμων
Keynote Speaker

"How to Improve Food Authenticity, Traceability and Safety using Next Generation Sequencing"

    Charon Willis, Global Food Testing Business Development Manager, SGS

Q&A

11:00 – 11:30

Διάλειμμα για καφέ - Networking

11.30 - 14.00 Νέες Τεχνολογικές Εξελίξεις, Πρότυπα και Διαδικασίες στην Υπηρεσία Παραγωγής και Διάθεσης Ασφαλών Τροφίμων στην Αγορά

"Η ασφάλεια τροφίμων ως αντίληψη και καθημερινή πρακτική στη βιομηχανία"

    Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων, Διευθυντής εργοστασίου και R&D, Λάβδας Α.Ε. Ζαχαρώδη & Σοκολάτα

"ISO 22000:2018, νέα εποχή ή το επόμενο βήμα για τα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων"

    Χαράλαμπος Αγγελούδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, TÜV AUSTRIA HELLAS

"Hazard analysis and risk-based preventive controls/ HARPC"

    Ευστάθιος Μανωλάτος, Διευθυντής Διασφάλισης και Ελέγχου Ποιότητας, Εργοστάσιο Σχηματαρίου, Coca-Cola Hellenic Bottling Company
Keynote Speaker

"Shaping the future of food safety through scientific cooperation"

    Sérgio Luis Potier Rodeia, Scientific Officer, Communication, Engagement and Cooperation Department, EFSA

"Συστήματα προστασίας από κακόβουλες ενέργειες και νέες τεχνικές νοθείας"

    Ν. Βαλέτ, Διευθυντής R&D Chipita SA, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΒΤ

"Διαχείριση ασφάλειας αγροτικού προϊόντος-εφαρμογή στο ελληνικό ρύζι"

    Δρ Αθανασία Κυρίτση, Διευθύντρια Διαχείρισης Ποιότητας-Έρευνας & Ανάπτυξης, Agrino

"How smart packaging can shape the future of food safety"

    Δρ. Σπυρίδων Νομικός, Αναπληρωτής καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

"Η μέτρηση και ανάλυση των συστημάτων πεπιεσμένου αέρα ως ενέργεια ασφάλειας και πιστοποίησης για θέματα ποιότητας - Πρότυπο ISO 8573:2010 και αποτελέσματα μετρήσεων"

    Θεόδωρος Γιαμακίδης, Compressed Air Specialist - EUR.E.M. (EURopean Energy Manager), Green Air Energy

Q&A

14.00 - 15.00

Διάλειμμα - Γεύμα

15.00 - 17.15 Παραδείγματα Καλών Πρακτικών Παραγωγής και Διάθεσης Ασφαλών Τροφίμων που Κερδίζουν την Εμπιστοσύνη των Καταναλωτών

"Έρευνα μυστικού πελάτη». Μεθοδολογικό εργαλείο βελτίωσης της παραγωγής & διάθεσης ασφαλούς τροφίμου σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης"

    Γιώργος Ορφανουδάκης, Υγιεινολόγος Msc, Σύμβουλος Διασφάλισης Ποιότητας Qualiment

"Έλεγχος εφοδιαστικής αλυσίδας & δικτύου franchise"

    Χριστίνα Πάνου, Διευθύντρια Διαχείρισης Ποιότητας, Όμιλος Εταιριών Εστίασης Goody's / Everest

"Food fraud in the olive oil & beneficial capabilities of oil on health"

    Ιωάννης Καμπούρης, Managing Director, E-LA-WON

"Διασφάλιση Ποιότητας για την παραγωγή και διάθεση νωπού και υπερψυγμένου γύρου"

    Κορίνα Μουμτζίδου, Quality Assurance Director, Megas Yeeros

"Αυθεντικότητα τροφίμων στην πράξη"

    Σύλβια Μαραντίδου, Food Technologist, U&S Unismack S.A

"Ασφάλεια τροφίμων: Η πρόληψη ξεκινά από την εκτροφή"

    Απόστολος Παπαδόπουλος, COO Meat Company

"Adapting food safety to a robotic warehouse environment: The case of e-fresh.gr"

    Eλένη Πάσιου, Διευθύντρια τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου και Ασφάλειας Τροφίμων, e-Fresh.gr

"Πρακτικές αξιολόγησης νέων προμηθευτών από αλυσίδα λιανικής πώλησης – Συσχέτιση αυτών των πρακτικών με την κείμενη νομοθεσία"

    Δρ.Ανδρέας Σουλιώτης, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας, OK Anytime Market Α.Ε.

Q&A

Workshop: "How to Improve Food Authenticity, Traceability and Safety using Next Generation Sequencing (NGS)"
17.15 - 17.45

Θα παρουσιαστούν τάσεις και εξελίξεις στους ελέγχους γνησιότητας και ασφάλειας των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Next Generation Sequencing (NGS), που υποστηρίζουν την προστασία των καταναλωτών, των εμπορικών σημάτων και της εικόνας της βιομηχανίας τροφίμων.

Στόχος της ομιλίας είναι να εξετάσει τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρουν οι εργαστηριακές δοκιμές στην ποιότητα, την ασφάλεια και την αυθεντικότητα των τροφίμων, εστιάζοντας στις τάσεις για την τεχνολογία Next Generation Sequencing (NGS) και παρόμοιες δοκιμές.

Θα καλυφθούν τα εξής θέματα:

  • τι είναι το NGS και πώς εφαρμόζεται,
  • παραδειγματικές περιπτώσεις για ευρήματα της τεχνολογίας NGS και άλλων δοκιμών.
  • Εξέταση περιορισμών αυτών των δοκιμών, καθώς και εναλλακτικές δοκιμές και υποστηρικτικές τεχνολογίες που καλύπτουν τα αναφερόμενα κενά
  • Ορισμένες τρέχουσες παγκόσμιες απόψεις, καθώς και δυνητικές τάσεις για τις μελλοντικές δοκιμές που βοηθούν στην προστασία της εφοδιαστικής αλυσίδας και διασφαλίζουν τους καταναλωτές.

Εισηγήτρια:

    Charon Willis, Global Food Testing Business Development Manager
17.45 – 18.00

Συμπεράσματα - Λήξη Εργασιών Συνεδρίου

Το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση.