Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 Domotel Kastri

4η Συνάντηση για την Ασφάλεια Τροφίμων και Ποτών

To Food Safety Conference αποτελεί τη μοναδική μεγάλη b2b συνάντηση για την ανάδειξη τάσεων και εξελίξεων στον χώρο τροφίμων και ποτών και φιλοξενεί καλές πρακτικές, καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στους άξονες της ασφάλειας, ποιότητας, αυθεντικότητας και ιχνηλασιμότητας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδειχθούν επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων, ποτών και εστίασης, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και οι επιχειρήσεις να παραμένουν ανταγωνιστικές και οικονομικά εύρωστες.

Περισσότερα από 500 στελέχη του κλάδου εμπιστεύτηκαν την ενημέρωσή τους στη διοργάνωση από την 1η χρονιά, ενώ το συνέδριο έχει αναδείξει έως σήμερα περισσότερα από 80 case studies στην Ασφάλεια Τροφίων & Ποτών, καλύπτοντας μια ευρύτατη θεματολογία.

Θεματολογία Συνεδρίου

Το συνέδριο είναι προσανατολισμένο στην ανάδειξη τάσεων και εξελίξεων στον χώρο τροφίμων και ποτών, μέσα από την παρουσίαση καλών πρακτικών ασφάλειας, ποιότητας, αυθεντικότητας και ιχνηλασιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιους απευθύνεται

Με βάση το μεγάλο ενδιαφέρον που προέκυψε από τις προηγούμενες διοργανώσεις, το φετινό συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 180 στελέχη του ευρύτερου χώρου της βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως:

 • Τεχνικοί Διευθυντές, Διευθυντές εργοστασίων και παραγωγής
 • Διευθυντές Διασφάλισης Ποιότητας
 • Τεχνολόγοι τροφίμων
 • Διανομείς, Χονδρέμποροι και έμποροι λιανικής
 • Στελέχη R&D
 • F&B Managers και στελέχη αλυσίδων εστίασης
 • Προμηθευτές πρώτων υλών και διανομείς
 • Στελέχη Φορέων πιστοποίησης
 • Eπιχειρηματίες αγρότες, κτηνοτρόφοι, ιχθυοκαλλιεργητές κ.λπ.
 • Παραγωγοί Τροφίμων και Υλικών σε επαφή με Τρόφιμα

Γιατί να συμμετέχετε

Το συνέδριο αποτελεί την πιο δυναμική συνάντηση για την ασφάλεια τροφίμων και ποτών, με συνακόλουθα οφέλη την ανάπτυξη τεχνογνωσίας, τη στοχευμένη ενημέρωση και την ενίσχυση της δικτύωσης των ενδιαφερόμενων μερών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να:

 • Κατατοπιστούν σε σχέση με τις νέες τάσεις του Food Safety.
 • Διευρύνουν τις γνώσεις τους για τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά εργαλεία με στόχο να αποτρέψουν τις ανακλήσεις και να εντοπίσουν / αντιμετωπίσουν τους κινδύνους πριν προκληθούν περιστατικά.
 • Γνωρίσουν επιτυχημένες πρακτικές διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και ποτών από κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς.
 • Συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις με ειδήμονες του χώρου.
 • Ενημερωθούν για νέα διαθέσιμα εργαλεία, προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να υποστηρίξουν και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του έργου τους.
 • Συμμετάσχουν σε προγραμματισμένα “one to one sessions” με τους ομιλητές.
 • Αξιοποιήσουν το αποτελεσματικό networking που διασφαλίζεται από τη σημαντική παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων μερών, από τον προμηθευτή λύσεων & υπηρεσιών στον τελικό χρήστη.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη από:

  TGI FRIDAYSΠΑΛΙΡΡΟΙΑNESTLE HELLASFRIESLANDCAMPINAGOODY'S - EVEREST GROUPCC Hellenic 3EOLYMPIC FOODSElbiscoVIORYLΕΦΕΤEurocateringΟλυμπιακή ΖυθοποιίαAGRINOΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣIONΜΕΒΓΑΛΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑΚΡΙ ΚΡΙΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ Α.ΠΙΤΤΑΣKAFEAΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣPEPSICO - TASTY FOODSAIR LIQUIDEBUREAU VERITASTÜV Austria HellasΟΜΙΛΟΣ ΤΥΡΑΣJACOBS DOUWE EGBERTSΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣΑ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥΤΡΙΚΚΗDRUCKFARBENΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣUnileverΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣΕΛΣΑ SILGANΕΨΑOK ANYTIME MARKETΑΓΚΡΟΛΑΜΠSARMEDΝΙΚΑΣΝΗΡΕΥΣΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥPRIORITYΗΠΕΙΡΟΣΓεωπονικό ΠανεπιστήμιοΑΒΒΑμερικανική Γεωργική Σχολή Θες/νίκηςAIGΒιοδυναμικήAgroknowPALLAS κ.ά.

Ομιλητές

Keynote Speaker Sérgio Luis Potier Rodeia Sérgio works as Scientific Officer in the Communication, Engagement and Cooperation Department of EFSA since 2007. He coordinates the activities of the Advisory Forum, supports the Focal Point network and implements EFSA’s Partnering Grants.
Νικόλαος Βαλέτ Ο Νικόλαος Βαλέτ είναι διευθυντής R & D του ομίλου Chipita και εποπτεύει την ανάπτυξη προϊόντων, την έρευνα και τη μεταφορά τεχνολογίας στα 16 εργοστάσια παραγωγής της Chipita σε 10 χώρες.
Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης είναι Βιολόγος-Μικροβιολόγος Τροφίμων και υπεύθυνος για την ανάπτυξη των εργαστηριακών δομών του ΕΦΕΤ και για το σχεδιασμό και την οργάνωση του Επίσημου Ελέγχου για Μικροβιολογικά Κριτήρια Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων.
Ρόδιος Γαμβρός Ο Ρόδιος Γαμβρός είναι πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Με αυτήν την ιδιότητα του εκπροσώπησε την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων σε διάφορες επιτροπές και ομάδες εργασίας σε Εθνικό επίπεδο και επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει μακροχρόνια βιομηχανική εμπειρία ειδικά σε Συστήματα Ποιότητας, Ασφάλεια Τροφίμων και Νομοθεσία τροφίμων. Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας της Nestle στη Νοτιανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Δυτικά Βαλκάνια) από το 1989 μέχρι τη συνταξιοδότηση του το 2010.
Ιωάννης Καμπούρης Ο Γιάννης Καμπούρης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων με την επωνυμία «E-LA-WON». Τα προϊόντα της «E-LA-WON» είναι βραβευμένο Ελαιόλαδο, Ποιοτικό Μονοποικιλιακό Μέλι, Αρρώνια και άλλες Υπερτροφές.
Ευστάθιος Μανωλάτος O Ευστάθιος Μανωλάτος είναι Διευθυντής Διασφάλισης και Ελέγχου Ποιότητας στο Εργοστάσιο Σχηματαρίου της Coca-Cola Hellenic Bottling Company που διαθέτει 17 γραμμές παραγωγής χυμών και αναψυκτικών. Επιπλέον είναι εσωτερικός επιθεωρητής 28 χωρών για τον όμιλο της CCHBC.
Σύλβια Μαραντίου Η Σύλβια Μαραντίδου είναι Food Technologist στην εταιρεία U&S Unismack S.A. Οι σπουδές της σε συνδιασμό με την εμπειρία της σε βιομηχανίες παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων σνακ της έχουν προσδώσει βαθιές γνώσεις των Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων, με ρίζες στην ευρωπαϊκή, αμερικανική και αυστραλιανή Νομοθεσία Τροφίμων καθώς επίσης και γνώσεις των Συστημάτων Ποιότητας διεθνών λιανεμπορίων (Marks’n Spencer, Woolworths, Costco etc).
Κορίνα Μουμτζίδου Η κα Μουμτζίδου είναι Διευθύντρια του Τμήματος Διαχείρισης Ποιότητας στην εταιρεία Megas Yeeros. Διετέλεσε Υπεύθυνη Ποιότητας σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, με εξειδίκευση στην σίτιση μεγάλου αριθμού ευαίσθητων πληθυσμιακών Ομάδων εντός Νοσοκομείων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Στρατιωτικών Μονάδων. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό και την εγκατάσταση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων.
Χριστίνα Πάνου Η Χριστίνα Πάνου είναι Διευθύντρια Διαχείρισης Ποιότητας από το 2002 στον Όμιλο Εστίασης Goody’s/everest που διαχειρίζεται πάνω από 500 σημεία πώλησης και δύο βιομηχανίες την Hellenic και Olympic Catering όπου παράγουν ευρεία γκάμα προϊόντων. Είναι Χημικός Μηχανικός και κατέχει Diploma CMI in Management & Leadership.
Γεώργιος Παπαδόπουλος O Γεώργιος Παπαδόπουλος είναι Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου, R&D της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης Α.Ε. Εργάζεται 23 χρόνια στη βιομηχανία Ζύθου με εμπειρία σε θέσεις ποιότητας, παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης σε 5 εργοστάσια στην Ελλάδα.
Eλένη Πάσιου Η Ελένη Πάσιου Είναι επιβλέπων Γεωπόνος για τα προϊόντα μαναβικής και διευθύντρια τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου και Ασφάλειας Τροφίμων στην e-fresh.gr. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε σημαντικές εταιρείες και φορείς του χώρου τροφίμων και ως εκπαιδεύτρια σε μαθήματα τεχνολογίας τροφίμων.
Μανώλης Ρεπάνης Ο Μανώλης Ρεπάνης εργάζεται από το 2005 στην εταιρεία Μέλισσα Κίκιζας Α.Β.Ε.Ε.Τ ως Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας –Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων, έχοντας υπό την ευθύνη του την υγιεινή και ασφάλεια των παραγόμενων- εμπορευόμενων προϊόντων καθώς και τον σχεδιασμό και ανάπτυξη των νέων προϊόντων. Έχει πολυετή βιομηχανική εμπειρία (17 χρόνων) τόσο στον τομέα της διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων όσο και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Ιωάννης Σμαρνάκης Ο Ιωάννης Σμαρνάκης είναι τεχνολόγος τροφίμων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.) και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.)
Δρ Ειρήνη Τσιγαρίδα Η Δρ. Ειρήνη Τσιγαρίδα, είναι Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διατροφικής Πολιτικής & Ερευνών της Κ.Υ. του ΕΦΕΤ. Είναι μέλος του Εστιακού Σημείου Επαφής και του Συμβουλευτικού Σώματος της EFSA. Μέσα από το ρόλο της συμβάλλει στην ενίσχυση της επιστημονικής δικτύωσης, την ενδυνάμωση της έρευνας σε θέματα αξιολόγησης επικινδυνότητας παραγόντων που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων και τη διαμόρφωση και ενημέρωση πολιτικών διατροφής και ασφάλειας τροφίμων.